FBT 2021: Beachsoccer-serien genstarter og gør sit første stop i Danmark

”Sol, strand og samba-fodbold” – det var mottoet på Slesvig-Holstens kyster i alle somre frem til og med 2019. Sidste år blev SHFV’s Beachsoccer-tilbud imidlertid ofre for Covid19-pandemien, og det så heller ikke godt ud for i år i lang tid. Den nylige lempelse i den slesvig-holstenske delstatsforordning om sport og et hygiejnekoncept, der er udarbejdet i overensstemmelse med bestemmelserne, gør det nu alligevel muligt at afholde de to SHFV-serier. Selvfølgelig måtte den oprindelige planlægning justeres en smule, og turneringerne måtte primært flyttes til juli, men i hvert fald er det tilbage til fodbold på stranden denne sommer! Endnu en gang kan både klub- og fritidshold – den ideelle mulighed for at spille sammen med tidligere fodboldkolleger eller venner – få en smag af Østersø- eller Nordsøluften og sparke lidt sand op. Og for første gang vil der inden for rammerne af SHFV-samarbejdet med regionalforeningen ”DBU Lolland-Falster” og med stor støtte fra projektet kultKIT (fremme af tysk-dansk samarbejde) også være to turneringssteder hos vores danske naboer. 

Serien for voksne, Flens-Beach-Trophy, omfatter fem forskellige kvalifikationssteder, hvoraf Nykøbing (DK) er vært to gange. Danske hold er dog også velkomne til at tage turen til Slesvig-Holsten, hvorfor færgeudgifterne (max. fire dagsbilleter) fra Rødby til Puttgarden (frem/tilbage) i hvert enkelt tilfælde dækkes af DBU. Der afholdes en eller to herreturnerniger (lør./søn.) hvert sted, hvor der som i de foregående år spilles om de otte startpladser til den store delstatsfinale, som igen finder sted den 31. juli i Østersøbad Großenbrode. Men også kvinderne kan igen erobre sandet: Fredag den 23.07. i Siebenbäumen og søndag den 01.08. i Großenbrode finder de separate turneringer sted. Derudover tilbyder ungdomsafdelingen turneringer fra U13 til U18-juniorer (drenge) på alle steder samt to gange for U15/U17-juniorer (piger) inden for rammerne af Youth-Beach-Trophy (flere oplysninger på www.shfv-kiel.de). Også her dækkes eventuelle færgeudgifter til Tyskland. 

Efter starten i Danmark (19./20.06.) følger turneringerne i Slesvig-Holsten i slutningen af juni og begyndelsen af juli på de to øer i Nordsøen Sylt (Hörnum, 26./27.06.) og Föhr (Utersum, 03./04.07.).

Flens-Beach-Trophy, der igen støttes af titelsponsoren Flensburger Bryggeri samt af de mangeårige partnere NordwestLotto Schleswig-Holstein og Provinzial, handler ikke kun om den rene glæde ved at spille fodbold i sandet med Nordtysklands smukkeste kulisser, men også om lukrative præmiepenge. Vinderne af de individuelle kvalifikationsturnerniger for mænd og kvinder vil hver modtage 100,- €, og det endlige delstatsmesterskab for mænd vil give præmiepenge på i alt 550,- € (vinderen 300,- €). I mændenes turnering er der ekstra præmier for en top-tre placering i den samlede placering (1. plads: 300,- €). Sidst men ikke mindst vil alle spillere, der deltager i FBT, modtage den officielle tour-trøje fra Adidas som en gave. 

”Efter et deprimerende år for amatørfodbold er vi stolte over at kunne indvarsle den nye start i landet mellem havene med vores Beachsoccer-arrangementer og så også at kunne fejre premieren med vores danske venner. Med vores brede udvalg af turnerniger for unge og gamle er der noget for envher fodboldentusiast,” siger Ingo Hartwig, formand for SHFV’s udvalg for fritids- od græsrodsfodbold, og ser frem til den kommende strandsæson. Deltagelse i Flens-Beach-Trophy 2021 er mulig for et startgebyr på 79,- € hhv. 59,- € (fra anden deltagelse).

Skriv et svar